Spel till mobilen

Mobilanpassade spel har funnits i årtionden, speciellt om vi tillåts att inkludera enkla förprogrammade spel som ”Snake” som fanns på gamla Nokia-telefoner. Idag finns det mobilspel med lika djupa handlingar och stora världar som du hittar till datorn eller eller tv:n och de som är lika enkla som de allra första. 

Slots

Spelautomater är ideala för lite lätt förströelse och underhållning. Så länge du är över 18 år kan du ta del av alla de tusentals titlar som finns online samt har chansen att vinna riktiga pengar. Idag finns det många spelautomater som tar inspiration eller bygger hela spelen kring populärkulturens stora ikoner. Du kan förena din kärlek till exempelvis Guns N’ Roses och din försmak för intressanta spelautomater som har schyssta bonusspel. 

Hitman Go

Många gånger gör spelutvecklarna mobilversioner av populära tv- och pc-spel, det är i princip lättförtjänta pengar eftersom fans till originalspeln inte kan låta bli att testa mobilversionen. Och ibland blir det riktigt bra! Ett sådant spel som hyllats är Hitman Go som bygger på Hitman-spelen där du spelar en professionell lönnmördare. Mobilversionen är komprimerad till handling och värld, det påminner om Fia med Knuff där du måste ta dig vidare till nästa nivå med slughet och strategi. 

Plague Inc.

Ett spel som snabbt fick många spelare och som har högt omspelningsvärde. Faktum är att spelet är gjort för att spelas om och om igen. Du ska nämligen skapa ett virus så dödligt att hela världen utrotas. Du följer utvecklingen på en världskarta och får välja mellan en rad handlingar för att försöka snabba på spridningen innan mänskligheten hittar ett vaccin. Det finns många skämt på nätet om spelet där folk gång på gång förlorar på grund av hur omöjligt det är att sprida smittan till Grönland.