Mobiltelefoner för företag

Precis som privatpersoner har olika behov, har även företag olika behov för sina anställdas jobbtelefoner. Jämför olika telekomtjänster för att hitta det abonnemang som lämpar sig bäst för dig och ditt företag.

Telia är störst

Telia, före detta Sonera, är tillsammans med Elisa den största mobiloperatören i Finland och har marknadsandelar på nästan 35 procent. Telia har särskilda anpassade erbjudanden för dig som företagare, oavsett om företaget har många eller få anställda. Telia har olika paket som exempelvis ”jobbmobil bas”. Detta erbjudande passar bäst för dig som inte ringer så mycket. Varje månad betalar du en låg fast avgift och du har möjlighet att köpa till surf och extra datasimkort.

Du betalar endast för det som du använder, inga extra avgifter tillkommer. Om du använder telefonen  mycket och både till att prata, surfa och messa är en rekommendation att välja paketet ”multi”. Du har du fria samtal, fria sms och mms och väljer en surfmängd mellan 1 och 100 GB per månad. Ibland har Telia extra bra erbjudanden som dubbel surfmängd för samma månadskostnad som annars. Håll utkik på deras hemsida.

Elisa

Finska Elisa har lika stor andel av marknaden som Telia iFinland. Dessutom verkar företaget i Estland och internationellt. Sammanlagt har de över 2,3 miljoner nöjda kunder. Elisa sätter stort värde på att vara kundernas första val, såväl för privatpersoner som för företagare. Elisas företagstelefoner är ett abonnemang som är avgiftsfritt för dig som bolagsägare. Istället betalar du per samtal och sms. Det skiljer sig alltså från Telias företagstelefoni där du istället betalar för abonnemanget men inte för samtal och sms. Tänk över vilka behov som du har och vad du föredrar.  Du kan också köpa till mobiltelefoner till abonnemanget. Beroende på vilken telefonmodell som du använder, blir slutsumman olika. Tänk på att Elisas företagstelefoni inte fungerar att använda på Åland. Däremot kan du självklart ringa till hela världen och du debiteras inte för fjärrsamtal. Du som vill kunna surfa med din företagstelefon kan själv välja vad du betalar för detta. Snabb surf kostar mer än långsam. För aktuella prisuppgifter rekommenderas du att gå in på Elisas hemsida och jämföra.

Att ringa på Åland

Om du är företagare på Åland måste du kontrollera att du kan ringa, messa och surfa med ditt mobilabonnemang utanför Finlands fastland. Alla samtal till fastlandet räknas dock som inrikessamtal och du behöver inte betala någon extra avgift. Om du besöker Åland tillfälligt kan du exempelvis köpa ett kontantkort för datatrafik. Fråga på Ålands turistbyrå i Mariehamn.