Fotografera bättre med din smarta telefon

Med tanke på att vi lever i en visuell värld och då vi kommunicerar i bild mer än någonsin förr; är det viktigt att kunna ta bra bilder som kommunicerar rätt. I och med den höga konsumtionen av bilder är det bra att snabbt kunna skapa bra bilder; vilket du lättast gör med din mobilkamera! För att fotografera bättre är det viktigt att du kan behärska de inställningar som finns i din mobilkamera idag.

Lär dig inställningarna

Bländare/ f-värdet reglerar skärpedjupet; vilket hjälper dig få till härligt suddig bakgrund med låga f-värden och riktigt skarpa bilder med höga f-värden.

Kontrollera ljuset i bilderna genom att reglera vitbalansen och ISO. Använd alltid ett så lågt ISO som möjligt och bra ljussättning för att minska bruset i bilderna.

Kamerautrustning till mobilen

Använd dig utav de tillbehör som idag finns till mobiler såsom objektiv, linser och stativ. Beställ på nätet och lär dig mer om vad för kamerautrustning som finns till din mobil. Med hjälp av stativet minskar du på kameraskakningar och kan få till skarpare och klarare bilder eftersom handskakningar leder till oskärpa i bilderna, vilket inte är önskvärt. Objektiv och linser hjälper dig att utöka möjligheterna för mobilkameran, så som att komma ännu närmare med makro objektiv eller kunna stå längre bort med teleobjektiv.